Kampen, Albert van

Albert Kampman.bmp
Name:
Prof. Dr  Albert  van  Kampen 


Function:
Full Professor


Theme:
Reconstructive and regenerative medicineProfile

Tijdens zijn studie Geneeskunde in Groningen was Albert van Kampen student-assistent op het laboratorium voor Bloedgasanalyse (afdeling Thorax Chirurgie) en op de afdeling Intensive Care, ter bewaking van postoperatieve open-hartchirurgiepatiënten. Na zijn studie was hij kort arts-assistent op de afdeling Longziekten van Beatrixoord (Haren). Daarna deed hij twee jaar algemene ervaring op in Paramaribo (Suriname). Hier werkte hij in s`Lands Hospitaal als gouvernementarts op de afdeling Interne Geneeskunde en op de afdeling Heelkunde van het Academisch Ziekenhuis.

Tijdens zijn opleiding tot orthopedisch chirurg startte hij met een onderzoek naar de normale bewegingen van de knieschijf en de invloed die bepaalde operaties daarop hadden. Dit resulteerde in zijn promotie in 1987. Na de opleiding Orthopedie startte hij als staflid Orthopedie in het Radboudumc, met als aandachtsgebieden de traumatologie en knieletsels. Op beide gebieden richtte hij zijn wetenschappelijk onderzoek en in 2002 werd hij aangesteld als eerste hoogleraar Orthopedische Traumatologie van Nederland.

Van Kampen was waarnemend opleider (1992-2007) en opleider orthopedie (2008-2012), waarna hij hoofd van de afdeling Orthopedie werd. Uiteindelijk is hij weer deels teruggekeerd naar de knieschijf, wat betreft zijn klinische en wetenschappelijke activiteiten. Meerdere promoties op dit gebied zijn inmiddels verschenen en nog in de maak. Met betrekking tot de operatieve behandelingen voor patella instabiliteit is de afdeling Orthopedie van het Radboudumc een bekend (verwijs)centrum geworden, zowel nationaal als internationaal. 


National & International Personal Prizes & Awards

Van Kampen heeft 73 internationale en 27 Nederlandse publicaties op zijn naam staan. Hij leverde 18 boekbijdragen en begeleidde 18 promoties.


Secondary functions

  • Bestuurslid van Botbank Gelderland (1995-2006).
  • Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (1997-2001).
  • Lid van de commissie Traumatologie van de Raad voor Gezondheidsonderzoek (2001).
  • Voorzitter van de Nederlandse Vereniging Orthopaedische Traumatologie (2001-2006).
  • Lid van de adviescommissie Annastichting Leiden (sinds 2006).
  • Voorzitter van de opleidingscommissie Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) (sinds 2009).
  • Lid van het Concilium Orthopedicum NOV (sinds 2009).